Somon cu piure de broccoli și cartof dulce

Rețetă: de la 9-1o luni

Noi suntem mari consumatori de pește, iar somonul și păstrăvul sunt preferații noștri. Cel puțin de două-trei ori pe săptămână mâncăm pește, așa că sunt mereu în căutare de rețete cu pește. Adesea fac paste cu pește. De data asta însă am vrut altceva. Voiam niște legume, așa că m-am gândit să fac niște piure de broccoli și cartof dulce.

Ideea mi-a venit pornind de la broccoli și am adăugat cam ce am crezut eu că mi-ar plăcea și, mai important, ce am crezut că i-ar plăcea Mogâldeței.

Ingrediente :

  • 100 de grame de somon (în tiagaia mea sunt 400 de grame, eu am facut pentru toti trei)
  • 4-5 buchețele de broccoli
  • o jumătate de cartof dulce mai micuț taiat rondele
  • 1 lingură de unt
  • 2 fire de ceapă verde (opțional)
  • 6-7 roșii medii bine coapte
  • verdeață după gust (eu prefer busuiocul sau menta pentru că mai taie din dulceața cartofului, El preferă pătrunjelul, Mogâldeața mănâncă mai bine fără verdeață)
  • sare după gust (după vârsta de un an).

Am pus broccoli și cartoful dulce la abur (nu am un aparat special, ci o cratiță-sită pusă peste alta cu apă în clocot) vreo 10 minute. Roșiile le-am pus pe grătar, tot vreo 10 minute, mi se pare că obțin un gust mai intens pe grătar decât dacă le-aș fi pus și pe ele la abur. Iar peștele în tigaia încinsă, pus pe partea pe care are solzi, fără pic de ulei. Îl las la foc mic, cu capac, aproximativ 10 minute, fără să îl întorc. E gata când se albește.

rosii_gratar_somon

 

În timp ce stau toate acestea pe foc, toc două fire micuțe de ceapă și verdeața. Înainte de un an nu i-am pus ceapa crudă în piure pentru că nu îi plăcea. După un an și vreo 2 luni, când a început să mestece, am început să pun și puțină ceapă.

rosii_piure_broccoli_cartof_dulce

Am pasat cu furculița cartoful, broccoli și roșiile decojite, împreună cu untul (înainte de un an le băgam în blender, cu tot cu pește, altfel nu le mesteca). Am adăugat ceapa și verdeața și am amestecat.  Se pune sare după gust, dacă este cazul. Am adăugat piureul lângă pește și gata. Am mâncat cu poftă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *