marți, decembrie 5, 2023
Felul 2 / CinăFooterRețete

Spanac cu ouă de prepeliță

Rețetă- după un an

Să vă mai spun că este o rețetă rapidă? Clar nu mai are rost, pentru că deja am repetat obsesiv că sunt mereu în căutarea unor rețete care se fac cât ai zice… ”mami, mâncare” :).

Rareori am timpul necesar pentru a face preparate elaborate, care necesită mult timp. Îmi place să gătesc și rețete complicate, dar aș putea face asta doar dacă aș renunța de tot la somn.

Așadar, rețeta de spanac cu ouă de prepeliță este , așa cum am zis, rapidă. Spanacul este o sursă importantă de fier pe lângă alte multe vitamine, iar beneficiile ouălelor de prepeliță sunt nenumărate. Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

Am folosit următoarele ingrediente:
-500 de grame de spanac congelat (se poate pune și proaspăt opărit înainte. Eu am avut congelat, cumpărat din comerț, pentru că anul ăsta nu m-am învrednicit să pun eu. Atunci când sunt mai vrednică, iau din piață, îl spăl, îl opăresc, îl toc și îl bag la congelator).
-2 cepe roșii micuțe (se poate pune orice fel de ceapă)
-2 linguri de smântână 12% grăsime (dacă e de 20% e suficient una, altfel e prea grețos)
-1 lingură de unt, 1 lingură de apă
-1 cățel de usturoi (sau cât vreți, după gust)
-10 ouă de prepeliță (cantitatea de ouă este după preferință și se pot folosi și ouă de găină)
-sare după gust (când era mai mică fetița mea, îi opream ei separat într-o crăticioară mică fără sare deloc).

Se toacă frumușel ceapa și usturoiul, se înăbușă în untul amestecat cu o lingură de apă. Se adaugă spanacul, se pune capacul și se lasă câteva minute. Mai mestecăm din când în când.

Adăugăm smântâna și punem sare după gust. Spargem ouăle deasupra și punem capacul până când acestea se albesc la suprafață.

Dacă le vreți făcute tari, mai lăsați-le un minut (ouăle de găină necesită câteva minute în plus) Asta este tot. Nu este cea mai arătoasă mâncare, dar este gustoasă și plină de nutrienți. Poftă bună! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *