Vinete cu brânză și roșii

Mie îmi plac foarte mult vinetele, dar recunosc sincer că nu făceam decât salată din ele și din aia rar, coptul vinetelor nefiind printre activitățile mele preferate. Dar rețeta asta de vinete cu brânză și roșii este pe cât de gustoasă, pe atât de simplă. Nici nu înțeleg de ce nu am făcut-o până acum.

Am folosit așa:

  • 3 vinete
  • 2 roșii
  • cam 300 de grame de brânză feta(mi-a rămas din ea, dar am făcut niște aperitive delicioase)
  • 2 linguri de smântână
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 300 de ml de suc de roșii
  • o căpățână de usturoi
  • busuioc și oregano uscat
  • 1 linguriță de muscovado (absolut opțional)

Am tăiat vinetele în felii subțiri, am presărat puțină sare pe ele și le-am lăsat câteva minute așa.

În timpul ăsta am amestecat brânza cu smântâna și ceapa și mărarul tocate.

branza

Apoi am pisat usturoiul și l-am amestecat cu sucul de roșii, busuiocul, oregano și muscovado.

sos

Am șters vinetele cu un șervețel de sare și sucul care se strânsese. Apoi le-am pus pe grătar.

Nu trebuie lăsate mult pe grătar, până se înmoaie puțin, ca să le putem face rulouri. Când au fost gata, am luat fiecare bucată, am pus pe ea o feliuță de roșie tăiată foarte subțire, și câte o lingură de amestec de brânză cu verdețuri.

Apoi am pus în tavă un pic de suc de roșii, am așezat vinetele, și restul de suc l-am turnat deasupra.

Am băgat la cuptorul încins, acoperit cu staniol. Și am lăsat cam 30-40 de minute, până s-au înmuiat de tot vinetele. Și asta a fost tot! Cum spuneam, un deliciu 🙂

vinete_gata

Dacă vă mai rămâne cumva brânză cu verdețuri, puteți face rețeta de baghetă cu brânză, arată super bine și e și foarte bună, rețeta aici Gustare rapidă: Ruladă-baghetă cu brânză și legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *