marți, decembrie 3, 2024
Recomand

Cărțile Sophiei si povestea lor + CONCURS

UPDATE 2| Câștigătoarele sunt: Premiul1-  nr.7- Mădălina Ceaușescu     Premiul2-   nr.13-Geanina Negrea    Premiul3- nr9.Mihaela D. Felicitări! Nu uitați, toatele celelalte participante au 10% reducere la cărticelele cumpărate de pe Raftul Micilor Poznași.

UPDATE 1| Participantele sunt: 1-Alina Barbu, 2- Larisa, 3-Marina Badea, 4-Gal Timea, 5-Pavel Florina, 6-Ramona Mihai, 7-Mădălina Ceaușescu, 8-Florea Ana, 9-Mihaela D, 10- Monica Bobe, 11-Ioana Mihaela, 12-Bianca, 13- Geanina Nerea, 14-Tirsăreanu Marta, 15-Alexandra Georgiana, 16-Lore, 17-Lorena Macoveanu, 18-Cristina Rădulescu, 19-Cristina Baciu, 20-Ioana F, 21-Cris și Iulian, 22-Ana, 23- Sanda Sandita, 24-Ioana Petre, 25-Petra Sofia, 26-Dina Frâculescu, 27-Alexandra, 28-Toader Corina, 29-Iuliana Zăvoianu

Mereu am visat cum atunci cand voi fi mama ii voi citi povesti copilului inainte de culcare. Imi imaginam postura asta, mi se parea minunata. Dar ca in majoritatea cazurilor, ceea ce iti imaginezi inainte sa devii mama cu ceea ce se intampla de fapt dupa ce ai un copil nu se pupa mai deloc.

Asa a fost si cu povestile, cu cartile in general. Primele carti i le-am cumparat pana intr-un an, adaptate varstei, cu propozitii putine si foarte scurte, sunete, imagini colorate. Ca nici nu a vrut sa auda cum citesc, nu mai zic. Dar ce credeti ca si-a dorit cel mai tare si mai tare? Sa le mestece, desigur.

Am zis sa mai creasca si mai incercam cu cititul povestilor si cu insuflarea dragostei pentru carti, povesti si lectura. Ei aș! Pana acum nu si-a dorit decat sa la mazgaleasca in fel si chip, o plictiseau pur si simplu. De foarte putina vreme a inceput sa fie cat de cat interesata de ele, rasfoieste paginile, pune intrebari si inventeaza ea povestile, pe placul ei, cu ea fiind personajul principal.

Zilele trecute am pus amandoua pentru prima data mana pe o carte Usborne, carte pe care ne-a oferit-o Denisa, mama a doi micuti si ea. O gasiti aici, pe Raftul micilor poznași.

Cand i-am dat cartea Sophiei, asa cum face de fiecare data, s-a asigurat ca este pentru ea – ”Pentu mine, mami?” I-am spus ca da, a zambit cu gura pana la urechi, e tare incantata cand primeste ceva ”pentu ea”.

Ma asteptam, carte fiind, sa se uite un minut la ea, asa pentru ca era noua, si apoi sa o lase deoparte pentru a-si relua joaca ei cu plastilina, preferata ei de ceva vreme. Ei bine, nu! A rasfoit-o pe nerasuflate in prima faza. Fara intrebri, fara nimic, si-a satisfacut curiozitatea. Pentru ca asa, dintr-o data, era curioasa in privinta unei carti. Apoi a descoperit ca are clapete care se ridica. Si au inceput intrebarile: ”Mami, ce ale aici?” ”De ce este asa?” ”Cine a facut caltea asta asa?”. Nu ma intrebati cate de ce-uri au fost. Nu le-am numarat, abia imi vedeam capul incercand sa gasesc raspunsuri care sa o multumeasca. Si nu e deloc usor de multumit.

Abia apoi a fost atenta la personajele din carte si la ce se afla sub clapete. Am incercat sa-i citesc din ea, dar fiind prima oara cand ii citeam in engleza mi-a spus sa nu mai vorbesc asa. Asta desi am invatato sa numere in engleza si este la o gradinita la care se preda engleza, stie cateva cuvinte. I-am spus in romana ce fac personajele din carte. Mai ales ce fac cele de sub clapete. Culmea! Era tare interesata de ce fac ele acolo. Mai apoi de cine este mama lor, tatal lor, buni a lor.

Ce m-a surprins a fost faptul ca a retinut imediat tot ce i-am zis. Am auzit-o pentru prima data cum spune pinguin si sarpe. Nu faceau inca parte din vocabularul ei. Dar erau sub clapetele alea, asa ca interesul a fost mare. Atat de mare incat a fost suficient sa spun o singura data ca sa retina.

Nu va spun ca am stat 30 de minute vorbind despre cartea aia, rasfoind-o si rerasfoind-o si iar rasfoind-o. Era o premiera. Si la final a avut mare grija sa puna cartea la nani, sa se odihneasca si ea. Cred si eu ca era obosita cartea. De mine ce sa mai zic?

Una peste alta, desi nu as fi zis, pana la urma conteaza si ce fel de carti le oferim copiilor. Mai ales la varste asa de mici, cand multi dintre ei nu au rabdare sa asculte povesti, sa fie atenti. Ei vor sa descopere singuri, sa fie ceva interactiv, sa se implice. Cel putin la Sophie asa functioneaza. Altfel se plictiseste.

Asadar, ma bucur ca Denisa ne-a facut mie si Sophiei cunostinta cu cartile astea. Cu ocazia asta am descoperit ca sunt o multime de alte carti Usborne interactive, cred ca Sophie va fi incantata de fiecare in parte. Si eu incantata de incantarea ei.

Denisa este si ea mama a doi copii, unul de 2 ani si 5 luni si unul de 11 luni, si am fost curioasa cum a descoperit ea carticelele astea si cum de a decis sa le faca cunoscute si altor mame. Asa ca iata povestea ei.

”Cartile Usborne le-am “descoperit” in articolele catorva mamici bloggerite, undeva la inceputul anului trecut. Intre timp am nascut cel de-al doilea copil, o fetita minunata (cum altfel ?!?:))) si cateva luni am fost preocupata cu procesul de adaptare la noua componenta familiala.

Totusi, feed-back-ul  si aprecierile la adresa acestor carti mi-au venit in minte cand incercam sa gasesc carticele potrivite pentru baietelul meu de aproape doi ani. Google m-a directionat repede pe site-ul celor de la Usborne Books at Home and Schools, unde am navigat putin prin sectiuni, am „rasfoit” cateva carti si am ascultat marturiile unor mamici – Organizatori Independenti. La final, am trimis o cerere de aderare, in ideea ca devenind Organizator Independent puteam achizitiona carti pentru copiii mei, la preturi foarte bune.

Am fost repede sunata de catre un mentor, de la care am primit toate lamuririle necesare. In primul rand am considerat ca este o investitie pentru cei mici, ca nu aveam nimic de pierdut. Apoi, puteam transforma pasiunea mea pentru carti intr-o activitate placuta si, mai ales,  folositoare altor copii si parinti. Am finalizat procedura de aderare, iar pe 14 Septembrie eram Organizator Independent Usborne, cu acte in regula. Am achitat repede si kitul de start, iar zece zile mai tarziu am primit un colet tare greu, plin cu 15 carti (una si una) si alte materiale necesare la inceput de drum.  Abia asteptam sa adoarma cei mici ca sa le studiez in liniste. Atunci am inteles de ce le lauda toata lumea si ca mi-as fi dorit sa am acest gen de carti atunci cand descopeream lumea: interactive, cu informatia structurata si organizata conform specificului fiecarei categorii de varsta. Am facut o selectie pe care am considerat-o eu potrivita varstei celor mici, iar restul au mers la alti copii cu diferite ocazii.

Au urmat si alte comenzi, toate primite cu aceeasi incantare si nerabdare. Pe baietelul meu, care pana la „momentul Usborne” era cam dezinteresat de subiectul lecturii, l-a incantat “A Bus for Miss Moss”, o carte destinata copiilor de peste trei anisori si care isi propunea sa ii invete pe cei mici sa citeasca alaturi de parinti. Desi nepotrivita varstei lui, povestea era absolut captivanta pentru un baietel pasionat de masini. Fetita a primit bucuroasa cartea pentru bebelusi, cu zone senzoriale, “That’s not my tiger..”. De atunci, cele doua carticele s-au inmultit (unele au suferit si mici accidentari) dar raftul cu carti este cercetat in fiecare zi, ceea ce nu poate decat sa ma bucure pe mine, mamica. Povestim mult pe marginea imaginilor. Baietelul (2 ani si cinci luni) nu are rabdare nici acum sa citim toata povestea, manifesta in continuare interes crescut pentru “detaliile tehnice”, scurt si la obiect precum tata.:)) Fetita pare sa mosteneasca placerea mea de a rasfoi cartile, de a asculta povesti, deocamdata.

Despre  Usborne Publishing am aflat ulterior ca este  editura numarul unu in UK pe segementul de carte pentru copii si adolescenti. Cartile eu le gasesc extrem de educative si interactive, pline de informatii explicate pe intelesul copiilor si ilustrate prin imagini reprezentative si viu colorate.  Acest “vino-incoace” al cartilor are in spate o experienta de peste 40 ani, iar calitatea lor deosebita este atestata de multitudinea de premii pe care le primesc in mod constant. Ca si mamica, raman un fan al acestor carti, chiar daca ele sunt scrise in limba engleza. Consider acest lucru un avantaj in plus, pentru ca din cate am mai “studiat” eu, un copil asimileaza mult mai usor o limba straina pana in varsta de 5 ani. Aceasta teorie mi s-a parut destul de logica, asa ca am pus-o in aplicare in joaca noastra. La 2 ani si cinci luni, baietelul meu stie sa numere de la 1 la 10 in limba engleza, a invatat sa denumeasca unele forme geometrice, culori si obiecte in aceeasi limba. Nu stiu daca e mult sau putin, cert e ca ii place si totul se petrece in mod natural, cu ajutorul cartilor, imaginilor si al cantecelelor pe care le fredonam impreuna”, a povestit Denisa, cea care ne-a facut si nouă cunostinta cu aceste carti minunate, de care m-am indragostit si eu, dar si Sophie care e mult mai cusurgioaica decat mine.

CONCURS:

Si pentru ca noi am fost asa de incantate de carti si pentru ca am vrea sa vedeti si voi ce minunate sunt, am zis sa organizam un concurs ce are ca premii 3 carticele Usborne de care sa va bucurati alaturi de copii.

Daca vreti sa participati la el, rugamintea mea este sa o rasplatim pe Denisa cu un like pe pagina ei, Raftul micilor poznasi si astfel vom sti si ce carti dragute ne mai recomanda si ce reduceri mai sunt, cand sunt. De asemenea, va rog frumos sa-mi spuneti intr-un comentariu daca micutii vostri sunt sau nu pasionati de carti si ce fel de carti le plac.

Comentariile le voi numerota, apoi, duminica- 14.02,  trag la sorti prin random.org. Pentru ca sunt doua modalitati de a pune comentariile,  logați cu Facebook  sau cu adresa de email (puneți-o pe cea reala, ca să vă pot contacta), le voi numerota în funcție de ordinea cronologica a apariției lor.

Premiile sunt acestea:

Premiul I – Thousands of Things to Spothttps://www.facebook.com/RaftulMicilorPoznasi/photos/a.1661236227499176.1073741872.1625556157733850/1661237980832334/?type=3&theater

Premiul II – Victorian Doll’s House Sticker- https://www.facebook.com/RaftulMicilorPoznasi/photos/a.1661236227499176.1073741872.1625556157733850/1646891332266999/?type=3&theater

Premiul III – Animals Things to Make and Dohttps://www.facebook.com/RaftulMicilorPoznasi/photos/a.1661236227499176.1073741872.1625556157733850/1661238594165606/?type=3&theater

Si asta nu este tot! Nu, nu! 🙂 Toate participantele la concurs vor primi o reducere de 10% la comandarea unei carti de la Raftul micilor poznasi. Bafta tuturor! Si la cat mai multe lecturi placute si rasfoieli interactive si roditoare alaturi de cei mici! 🙂

Si nu am rezistat tentatiei de a va pune si vreo doua Youtube-uri cu copii simpatici

35 de comentarii la „Cărțile Sophiei si povestea lor + CONCURS

  • Fetita mea e topita dupa tot felul de carti, dar in special dupa cele cu povesti..astfel ca avem aceesi poveste de la mai multe edituri…ma incanta ca imi seamana la acest aspect!!!!

    Răspunde
  • Ana mea e inca micuta micuta (are doar patru luni), dar pe langa cartile de rontait, mai are de cand era in burtica Mouse moves house, de la Usborne. Momentan ii plac cele cu diverse texturi, insa ii plac si pozele colorate

    Răspunde
  • Fetitei mele, Ioana Maria, ii plac cartile de povesti si in fiecare seara ne alegem cate o carte si citim ce povesti vrea ea…ii plac cartile de povesti frumos colorate, cu texte mai scurte, ca sa fie usor de urmarit si sa nu se plictiseasca…ii citesc demult, de cand era bebelus…acum, pe 26 februarie, facem 3 ani!!!

    Răspunde
  • Fetita mea e micuta inca(4lunisoare),dar avem cateva carticele sunatoare si foarte colorate cu care se joaca si pe care in fiecare zi le rasfoim si povestim,ea pe limba ei cu O si M si A.

    Răspunde
  • Buna,

    Andreas, baietelul meu de 8 luni e innebunit dupa carti 🙂 Prefera sa se uite, sa le atinga si sa se joace mai mult cu cartile decat cu jucariile. De asemeni ii place sa le si guste, la propriu. Am sa pun si o poza pe FB, ca o ilustrare la cum citeste el cartile, si poate castiga si el una noua, yammy yammy:)

    Răspunde
  • si fetitele mele adora cartile….Mara, cea mica (4 ani) adora cartile cu stickere, iar cea mare, Amalia ( 8 ani), le adora pe cele in care trebuie sa coloreze sau sa deseneze. Le-am luat si eu o carte de la Usborne si Amalia a fost tare incantata.

    Răspunde
  • Baietelul meu are 2ani si 3luni si ii plac foarte mult carticelele cu animale..mai ales cele pe care apasa si scot sunete, carticele cu masini..mai ales tractoare, camioane, masini de pompieri, ambulanta si cele cu trenuri? Nu prea este incantat de cele cu povesti..n.are rabdare sa.i citesc?

    Răspunde
  • Al meu pitic, doar le răsfoiește si le mai roade inca, dar a învățat cum face pisica si câinele. Abia aștept sa-i citesc, inca n-are răbdare acum .

    Răspunde
  • Fetita mea are cinci ani si este innebunita dupa carti.De povesti sau de istorie antica(doar ptr ca sunt in biblioteca).Acum invata sa citeasca singura doar pentru ca nu are rabdare sa astepte timpul sa ii citesc eu.

    Răspunde
    • Frumos! Noi mai avem ceva povesti de inventat si de pus zeci de mii de ”de ce-uri” pana la 5 ani :). Succes!

      Răspunde
  • Fetiței mele de 5 ani îi plac foarte mult cărțile. I-am făcut abonament la Biblioteca Ion Creanga și abia așteaptă de fiecare data sa mergem sa imprumuram alte cărți. E pasionata de istorie și geografie și îi place foarte mult sa-i citim despre animale.

    Răspunde
  • Micuta mea Em, are 1 an si 3 luni, cartile sunt preferatele ei de tot felul, le adora, toata ziua umbla cu carticelele dupa mine prin casa sa-i citesc. sa-i povestesc despre personaje :P. De cartile Usborne am aflat de curand cu siguranta o sa-i cumpar in viitoarul apropiat.

    Răspunde
  • Baietelul meu din cand in cand molfaie carticelele..inca putin si face 1 an,avem carticele cu animale este tare incantat de ele ?

    Răspunde
  • Fetita mea adora cartile de povesti si la 5 ani si jumatate citeste deja titlurile

    Răspunde
  • Și Sofiei mele îi plac foarte mult cărticelele!în fiecare seara înainte de culcare citim povesti! Scutita roșie e preferata!

    Răspunde
  • Bună, băiețelul meu are 8 luni dar nu avem nici o cărticică încă…nu am știut cu ce sa încep, dar abea aștept să văd cum e…daca are rabdare…Am fi tare bucuroși sa primim și noi una! ?

    Răspunde
  • Am 11 luni și imu plac foarte foarte mult cărticelele cu ferestruici sau clapete ascunse :). Cu degețelul meu micut și drăguț reușesc să descopăr orice se ascunde sub ele …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *