marți, februarie 27, 2024
AperitiveMic dejun și gustăriRețete

Vinete cu avocado, gata în 3 minute

Vinete cu avocado sau cum am spus adio la dietă într-o seară. Așa s-ar putea numi rețeta asta. Nu știu dacă a mai făcut cineva combinația asta, dar eu una nu am mai mâncat până acum. Aveam niște vinete în congelator și o mare poftă de salată de vinete. Dar pentru că nu voiam nici ulei, nici maioneză, am apelat la mult iubitul meu avocado, știți că sunt aproape dependentă de el.

Am venit lihnită de foame de la muncă, voiam ceva rapid și musai ceva vitamine, eram praf de obosită. Nu voiam carne, voiam ceva ușor. Am zis că e seară să nu mă arunc la prostii. Ei aș! N-a fost să fie nici de data asta. Păi a venit El acasă și ghiciți ce a adus? Pâine caldă! Caldă și bună și cu multe, multe semințe, crocantă… Ce să mai? Numai bună cu vinetele mele.

O mică paranteză – Sophiei i-am dat vinete după 10 luni (am văzut că este ok chiar și după 8), avocado încă de la începutul diversificării. Ceapă crudă a băgat în gură prima dată tot pe la 10 luni, când a luat-o de pe masă, a băgat-o în gură și a început să sugă la ea. Se strâmba și sugea la ceapă :).

Deci am făcut repede vinetele, așa:

  • 2 vinete coapte, eu le-am avut deja coapte și congelate, le-am mrunțit un pic cu un cuțit de plastic
  • 1 avocado și jumătate (cred că ar fi mers și două, numai că a doua jumătate i-am făcut-o Sophiei cu iaurt și ou de prepeliță, știu că îi place tare mult) pisat bine cu furculița.
  • 1/2 de ceapă roșie tocată mărunt (se poate de oricare ceapă, merge și mai multă, dar nu am riscat să pun mai multă în speranța că va gusta și Sophie. Și bine am făcut!)
  • puțin suc de lămâie, sare după gust (musai după ce copilul are 1 an)

vinete_avocado

Asta a fost tot. Le-am amestecat talmeș balmeș pe toate și gata. Dacă vreți, puteți pune și niște roșii tocate, eu am preferat să le mănânc separat.

vinete_avocado_done

Am pus vinetele preparate pe pâinea aia caldă și crocantă, cu roșii și brânză. Da, cu brânză. Nu știu dacă vă place sau nu combinația, dar eu aș mânca brânză cu orice, deci clar mi-a plăcut. Și nu mă mai puteam opri de mâncat. Am mâncat un sfert de pâine. Delicios! Dă-o încolo de dietă, azi. De mâine 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *