Chifteluțe de curcan la cuptor

Așa cum spuneam, la noi chifteluțele au avut mare succes pentru că Sophie a început destul de greu să mănânce bucățele de carne. Nici acum nu e prea încântată de carnea bucățele, așa că sunt numai bune chifteluțele. Și cum prăjeala este exclusă, le-am făcut la cuptor și sunt minunate.

Pot fi făcute și înainte de un an, fără albuș de ou, doar cu gălbenuș. Numai că în cazul ăsta eu puneam, câteodată, un praf de pesmet. I le dădeam cu piure de cartofi sau alte legume. Și le făceam la un moment dat și sos, am scris rețeta de sos de roșii cu busuioc aici.

Oricum le-aș fi făcut la noi au fost un succes. La fel și perișoarele. Și cum ne plac și nouă și îi plac și Sophiei, le fac destul de des.

Ingrediente:

  • 600 de grame carne de curcan tocată (sau pui)
  • 3 cepe verzi tocate (merge foarte bine și cu ceapă normală, albă, roșie, de care avem)
  • 1 fir sau un cățel de usturoi
  • 2 ouă cu sau fără albuș, în funcție de vârstă
  • o legătură de pătrunjel, mărar sau amândouă
  • opțional 1 lingură de pesmet. Mi-au ieșit foarte bune și fără. Când nu au albuș, pesmetul le leagă mai bine, dar nu am ținut mereu la asta, pentru că, dat fiind faptul că până la pe la 14-15 luni nu a mâncat de blenduit,  oricum eu le băgam în blender împreună cu piure de legume.
  • sare după gust, după un an.

Sunt foarte simplu de făcut. Amestec carnea tocată cu ceapa, usturoiul, verdeața tocate mărunt, ouăle și, eventual, pesmetul și sarea. Apoi le formez în mâna puțin umedă și asta este tot. Le bag la cuptorul încins, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le las până prind un pic de culoare deasupra, apoi le întorc. Dacă le fac cu sos le las un pic mai mult, dacă nu, nu pentru că apoi se usucă prea rău și nu sunt la fel de ușor de mâncat de un copil. Asta în cazul în care, repet, le mănâncă așa, goale, cu mânuța. Amestecate cu orice sunt ok și dacă sunt lăsate mai mult la cuptor. Asta este tot. Poftă bună!

chiftelute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *