marți, februarie 27, 2024
Recomand

Ingrediente cheie în întărirea imunității copiilor. Și nu doar a lor (p)

Îmi amintesc că au fost perioade când aș fi încercat orice promitea întărirea imunității la copii. Asta se întâmpla în primii ani de colectivitate ai fetiței mele. Când chiar am testat multe lucruri. 

Ce nu știam pe atunci și am descoperit în ultima perioadă sunt studiile tot mai multe care arată legătura dintre imunitate și sănătatea emoțională. 

Da, cred cu tărie că o alimentație sănătoasă și divesificată este foarte importantă. Cred și că somnul este esențial atunci când vorbim despre imunitate. Atât în cazul copiilor, cât și în cel adulților.  De asemenea este importantă mișcarea în aer liber. Cât mai multă cu putință. 

Dar dincolo de lucrurile astea, felul în care le menținem sănătatea emoțională copiilor noștri este cel puțin la fel de important. Sau chiar și mai important.

Să se simtă iubiți așa cum sunt ei, apreciați, validați, în siguranță în sânul familiei. Sunt nevoi umane esențiale pe tot parcursul vieții, dar mai ales în anii copilăriei. 

În ultimii ani, tot mai multe studii dovedesc legătura dintre o sănătate emoțională precară și tot felul de boli și afecțiuni. 

Așa că eu tot mai mult cred că iubirea noastră necondiționată pentru copii, susținerea și relația de atașament pe care o creăm cu ei sunt ingrediente cheie în dezvoltarea imunității. 

Joaca, hârjoneala, timpul petrecut împreună eliberează în corp substanțe care ajută să ne menținem sănătatea emoțională.

La polul opus, critica, stresul și nesiguranța eliberează în corp substanțe care ne scad imunitatea. Iar asta este valabil pentru noi toți, mai mici sau mai mari. 

Așa că da, eu trăiesc cu credința asta, pe care mi-am format-o în ultimii ani, că iubirea crește imunitatea sau măcar o menține la niște cote rezonabile.

Dincolo de alimentație sănătoasă, somn odihnitor, mișcare în aer liber și multă dragoste, mai cred că sunt și perioade când este bine să ne susținem sistemul imunitar cu vitamine și diferite suplimente.

Am primit zilele trecute de la Sun Wave Pharma unele dintre produsele pe care le-am folosit foarte mult în perioada când Sophie era la grădiniță. Așa de des le foloseam că, numai când le-am văzut, m-am teleportat înapoi în timp. 

Îmi amintesc că într-o perioadă în care nu mai știam ce să facem cu atâtea răceli, medicul de familie ne-a recomandat Imunice cu colostru. Mi-a sunat bizar la vremea aia, dar aveam să-i mulțumesc la scurt timp după. 

Imunice este o formulă unică în România, alcătuită din Wellmune, Prebilac, Colostru, Vit C, Zinc si Vit D. Nouă ne-a fost de mare ajutor în perioade destul de dificile. 

Colostru este laptele produs imediat după naștere și are o compoziție complexă, bogat în Imunoglobulina G sau IgG. Potrivit studiilor această imunoglobulină oferă protecție împotriva virusurilor și bacteriilor. Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Ce este nou este că a fost introdusă o nouă componentă – Prebilac –  a treia cea mai abundentă clasă de macromolecule din laptele matern, cu un rol important în imunitatea tractului digestiv, respectând ideea că imunitatea pornește din tractul digestiv.

Desigur, pentru orice tratament pe care îl dăm copiilor trebuie consultat medicul specialist, chiar dacă este un supliment alimentar. 

Un alt lucru pe care îl folosim de ani buni este vitamina D, așa că o cutie Sun D3 Junior a picat la fix în perioada rece, când razele soarelui ne văd tot mai puțin, iar absorbția naturală de vitamina D e tot mai scăzută.

Printre numeroasele roluri pe care le are vitamina D3 în organism, ea are un rol important în susținerea și funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar cât și în reducerea inflamației.

Pentru mai multe informații despre produsele Sun Wave Pharma puteți să accesați site-ul lor- https://sunwavepharma.com/.

Recunosc însă că din darul celor de la Sun Wave Pharma, o mare surpriză pentru mine a fost cartea ”Cum să ne păstrăm copiii aproape” – de Gabor Mate și Gordon Neufeld. Este o carte genială și, apropo de sănătatea emoțională a copiilor, v-o recomand din inimă. 

În plus, Gabor Mate este unul dintre cei care susțin și dovedesc în lucrările lor legătura dintre sănătatea emoțională și sănătatea fizică. O altă carte scrisă de el pe o iubesc din toată inima este  – ”Când corpul spune nu – costul stresului ascuns”

Voi ce faceți pentru a întări sistemul imunitar în perioada asta? Și, mai ales, ce faceți pentru sănătatea emoțională a voastră și a copiilor voștri?

P.S. Rămâneți aproape, urmează pe pagina blogului și un concurs drăguț, cu produsele și cărțile din poza de mai sus 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *