luni, februarie 26, 2024
CinăRețeteSlider

Noodles cu pui (sau curcan) și legume – bun, bun, bun

Se făcea că era una dintre acele zile tot mai dese în care eu nu mai știu ce să gătesc. Aș fi mâncat ceva, dar nu ce mâncăm în fiecare zi, ceva bun, dar să se facă repede. Și cu ce aveam prin casă, dacă se poate.

Și, cum căutam eu așa pe net idei de mâncare, îmi sar ochii pe niște noodles cu pui și legume. Mi-am amintit că aveam niște noodles ce stăteau să expire. Îi cumpărasem și îi aruncasem în dulap, cu speranța că într-o zi le va veni rândul. Și iată că le venise.

Legume aveam, pui nu aveam, dar a fost foarte bun și curcanul.

Copila a fost foarte încântată de idee, ceea ce rar mi se întâmplă, am scuipat să nu deochi 🙂 și am trecut la treabă.

E o mâncare simplă, rapidă și super delicioasă. Bine, nu vă imaginați că am făcut-o ca la mama ei chinezoiacă acasă. Am făcut cum m-a dus capul. Și cu ce aveam eu în casă.

Deci am făcut așa:

  1. Am tăiat cubulețe mici niște carne de curcan, vreo 400 de grame. Evident că merge și cu pui. Peste ea, într-un castron, am pus vreo două linguri de sos de soia. Mie îmi place mult, copilei așa și așa. Deci se poate și fără, deși nu-i deloc același lucru.

2. Apoi am tăiat niște legume. Mai mult sau mai puțin julienne, cam cum mi-au ieșit: 4 morcovi, 1 dovlecel (fără coajă și semințe), 1 ardei capia, 3 fire de ceapă verde.

3. Am pus un strop de ulei în wok, am pus doi căței de usturoi întregi și apoi carnea și legumele. Le-am lăsat un pic la foc până și-au lăsat sucul, apoi am mai adăugat un strop de sare (deși poate nu era cazul, sosul de soia e destul de sărat). Și un pic de apă și le-am lăsat la fiert vreo… să zicem 15 minute.

4. În timpul ăsta am pus și noodles-șii în apă clocotită cu sare. Vreo 2 minute de fiert au fost suficiente.

5. Apoi, în wok, peste carne și legume, am pus și pastele. Și le-am mai lăsat vreo 2 minute, să se întrepătrundă aromele.

6. Și asta a fost tot. Ba nu, am mai pus niște ceapă verde pe deasupra și un pic de susan prăjit. Mie îmi place și cu un strop mic de ulei de susan, copilei nu. Așa că am pus doar la mine.

Gata! O cină bună și rapidă. Dacă știam eu ce bun și repede, nu aștepta punga aia cu noodles acolo până când aproape că expira.

Dacă aveți rețete din astea rapide și gustoase, vă rog împărtășiți. Sunt în mare pană de idei. Voi reveni și eu cu una de orez cu spanac și gouda, a descoperit-o Sophie în vizită la prietenii noștri și sunt veșnic recunoscătoare pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *