Învață să te joci cu copilul tău

Sună poate ciudat, dar joaca este atât de importantă pentru copii încât nu e nimic greșit sau exagerat în ideea de a învăța să te joci cu propriul copil.

Joaca reprezintă modalitatea esențială de exprimare a unui copil. Jucându-ne îi putem vindeca de temeri, jucându-ne putem afla despre ei lucruri pe care altfel nu le-am afla, jucându-ne alungăm stresul, agitația, anxietatea.

Joaca este terapie, joaca este conectare, joaca este educație, joaca este cea mai bună modalitate de a fi aproape de copilul nostru, pe înțelesul lui.

Tocmai pentru că este atât de important jocul și felul cum ne jucăm nu este nimic greșit în a învăța cum să ne jucăm. Am mai scris despre asta, v-am mai povestit cum putem afla despre problemele pe care le are copilul, doar jucându-ne cu el.

Acum am reluat ideea pentru că vreau să vă vorbesc despre Antrenorul Părinților și Campionatul de Joacă. Mirela Retegan, despre care eu recunosc că am auzit prima dată atunci când am văzut un spectacol Zurli, este cea care a gândit și organizat Campionatul de Joacă.

Poate veți spune că părinții nu au nevoie de un antrenor pentru a se juca cu propriii copii, este adevărat că avem instincte care ne conduc pe drumul cel bun, însă am convingerea că acest Campionat de joacă este unul la care trebuie să mergem atât pentru copiii noștri, cât și pentru noi. Nu am cum să uit felul în care a convins Mirela Retegan o sală întreagă de adulți, la un eveniment serios dedicat exclusiv adulților, să se ridice de pe scaune, să cânte, să danseze și să se joace. Nu-i puțin lucru, vă spun.

mirela_retegan

Despre ce este Campionatul de joacă:

·        Despre cum să transformi un moment de tensiune şi nervi într-unul de amuzant.

·        Despre cum și unde să găseşti resurse când simţi că nu mai ai nicio idee şi bateriile tale sunt descărcate.

·        Despre cum să-ţi pui mâinile în șold şi să te bucuri de un copil sănătos decât să-ţi pui mâinile în cap şi să te enervezi că e prea încet, prea dezordonat, prea neatent, prea mofturos.

·        Despre cum să-i câştigi atenţia copilului tău şi cum să o menţii fără să dai mereu ordine şi comenzi.

·        Despre cum ”Fii atent” se va transforma în: „hai să te învăţ un joc!”

Mirela Retegan a pregătit un program prin care îi învaţă pe părinţi jocuri care să-i salveze din cele mai dificile sau plictisitoare situaţii. Antrenorul Părinţilor le învaţă pe mame cum să coboare de pe tocuri şi să între în tenişii copilului. Face demonstraţii pe viu cum pot taţii de la înălţimea lor să se întindă la nivelul ierbii şi să vadă lumea cu ochii copiilor lor.

mirela_retegan_joaca

Un tătic ce se joacă e mai interesant decât orice tabletă, iar o mamă care ştie să spună o poveste potrivită copilului este mult mai urmărită decât orice desen animat.

”După 14 ani de practică non stop ca mamă și după 20 de ani de emisiuni, petreceri, evenimente, spectacole de animație – toate pentru copii, mă simt pregă/tă să fiu Antrenorul Părinților. În 2016 am scos pe piață JOCURI DE JUCAT ÎN TRAFIC, un super CD care îi scoate din încurcătură pe părinții care petrec ore multe cu cei mici în mașină. Antrenez părinţii pentru joacă. Pentru că joaca e limbajul iubirii dintre părinţi şi copii. Până pe la 7 ani, joaca e cel mai important lucru din tot ce fac copiii. Dacă ești un părinte care nu ştie ce jocuri să mai inventeze ca să petreacă frumos, distractiv și educativ timpul pe care îl are cu copilul său, relaxează-te. Toate jocurile mele sunt autentice, create pentru copilul meu. De aceea le-am şi numit SUPERJOCURI. Pentru că au super puteri care produc super efecte”, spune Mirela Retegan.

Cel mai mare Campionat de joacă înseamnă 3 ore de antrenament intensiv de joacă după care pleci acasă cu un caiet de jocuri, o super experienţă şi un CD scos în ediţie limitată cu jocuri de jucat în trafic.

CAMPIONATUL DE JOACĂ porneşte în forţă în 7 oraşe mari din România:

·        BUCUREŞTI, 2 OCTOMBRIE

·        BACĂU, 8 OCTOMBRIE

·        CONSTANŢA, 9 OCTOMBRIE

·        IAŞI, 16 OCTOMBRIE

·        BRAŞOV, 28 OCTOMBRIE

·        TIMIŞOARA, 5 NOIEMBRIE

·        CLUJ-NAPOCA, 8 NOIEMBRIE

Preţul unui bilet este de 35 de RON.  Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventim.ro. Mai multe despre Antrenorul Părinților și Campionatul de joacă găsiți pe http://antrenorulparintilor.mirelaretegan.ro/

Antrenorul-Parintilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *