Măsline pane, rețetă de dezmăț

Spun de la început, rețeta de măsline pane nu este una pentru copii. În niciun caz pentru copii micuți. Nu, asta e o rețetă de dezmăț, pentru adulți (XXX cum îmi place mie să glumesc atunci când preparăm chestii pe care nu le dau copilului). Sunt numai bune la o bere cu prietenii sau pentru ronțăit la film. Dacă nu ați mâncat niciodată și nu sunteți la vreo cură strictă, sau dacă nu ați jurat cumva că nu mai puneți gura pe prăjeli în viața asta, merită să le încercați. Mie una mi se par delicioase, recunosc că atunci când pun mâna pe ele, destul de rar ce-i drept, mănânc ca sparta. Și da, beau și bere. Iar a doua zi clar port o bluză mai lărguță, să nu se vadă burta.

Bun, să trec la rețetă, acum că am lămurit ce e cu măslinele pane.

Ingrediente:

  • 1 kilogram măsline verzi, fără sâmburi (faceți câte vreți, noi ultima oară am făcut 2 kilograme -la borcan, cantitate bruta) și le-am mâncat în 4 inși). Contează ca măslinele să fie verzi, mai acrișoare, cele negre nu ies la fel.
  • 3 ouă (depinde și de cât de mari sunt)
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de pesmet
  • 1 linguriță de boia de ardei iute (sau depinde de gust)
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce

Și măslinele pane se fac cam ca orice preparat pane. Se scurg bine, apoi se dau prin făină, după care se dau prin ou și, la final, se dau prin pesmetul amestecat cu boia.

masline

masline_ou

masline_pesmet

Se fac mai multe sau chiar toate și se pun așa într-un vas. Important e sa fie așezate într-un singur strat.

masline_before

Apoi, într-o tigaie cu ulei încins bine se pun la prăjit. Se lasă doar cât prind un pic de culoare și devin rumene. Sunt de vis cu un pahar de bere. Să aveți poftă!

masline_bere

 

Eu sunt Alina, mama Sophiei,  și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail.  Dacă te interesează imagini din viața noastră, te poți uita și pe Instagram. Te mai aștept. Cu bine!  🙂

One thought on “Măsline pane, rețetă de dezmăț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *