luni, februarie 26, 2024
RecomandSlider

Pe ce mi-au picat ochii de Black Friday, noiembrie 2021: un televizor de la Carrefour! (p)

Da, știu. Un televizor nu e tocmai primul lucru la care te gândești ca idee de cumpărături de Black Friday, când ai copiii în casă. Ideal e să-i ții pe cei mici pe cât posibil departe de ecrane, nu să le oferi pe tavă exact tentația de care ar trebui să-i ferești.

Doar că știm cu toții că, mai ales în zilele astea cu vacanțe neprevăzute la tot pasul, așa ceva e aproape imposibil. Trăim în secolul XXI. Avem ecrane digitale la telefoane, tablete, computere, porți de metrou, panouri publicitare, până și la ceasurile de mână, termometre și casele de marcat self-service din magazine. Monitoarele sunt parte din viața noastră și asta nu se va schimba.

Ce m-a apucat să vorbesc despre televizoare fix acum? Ei bine, Black Friday 2021 bate la ușă. Și mi-au sclipit ochii la un televizor smart LED LG, pe care îl găsiți la Carrefour, la un preț redus cu 350 de lei până pe 1 decembrie.

Și am să vă spun cum cred eu că poate fi folosit un televizor într-o casă cu copii.

Pentru văzut filme în familie! Abia așteptam să mai crească un pic copila, acum e deja la vârsta la care poate înțelege filme pentru copii care sunt și pe placul părinților :). A depășit cumva vârsta pentru animații de genul „Pinocchio” (pe care încă le mai iubește). Dar ne uităm la filme precum „Harry Potter”, pe care eu una l-aș putea vedea de zeci de ori, fără să mă plictisesc. Filmele pot fi și un mod foarte bun prin care să îi convingem pe copii să citească. Cum ar fi să-i spuneți celui mic, după ce se uită la „Harry Potter”, că în carte sunt și mai multe aventuri?

Plus că se apropie sărbătorile și viseeez deja la filmele de Crăciun. Abia aștept!

Rolul părinților este foarte important și nu, televizorul nu îl înlocuiește. Dacă suntem însă atenți la ce se uită copiii și le facem un program cu acces limitat ca timp și controlat din punctul de vedere al conținutului la care au acces, atunci televizorul poate deveni un instrument educațional foarte bun. Gândiți-vă la câte documentare extraordinare – despre natură, istorie, cosmos, legende – sunt acum disponibile pe internet, inclusiv pe Netflix, dar și pe canalele TV specializate.

Tehnologia are și multe avantaje, iar noi ne putem bucura de ele.

Vrând-nevrând, până la urmă un televizor e ceva pe care familiile, inclusiv mămicile, cu toate fricile și panicile lor, îl pot integra într-un mod agreabil și util. Dacă îl avem în casă, să știm cum să îl folosim. Asta înseamnă că accesul celor mici la televizor poate fi permis între anumite limite, iar aceste limite depind de la familie la familie. Nimeni nu știe ce e mai ok pentru familia noastră.

De ce mi-aș dori acest televizor smart LG de Black Friday

Dacă le facem copiilor un program și alegem la ce ne uităm împreună, televizorul are locul lui în casă, alături de cărți și jocurile educative. Pe de altă parte, ce fel de televizor să alegem e o întrebare chiar dificilă.

Ce aș alege eu de Black Friday, de la Carrefour, este un televizor smart cu panou LED produs de LG, modelul 49UN71003LB. Am să vă spun și de ce tocmai acest model. Nu sunt eu o specialistă în televizoare, dar pe lângă mine niște „specialiști” în chestii tehnice. De aici înainte, știți pe cine să dați vina. 🙂

În primul rând, este un model de televizor smart, adică știe să se conecteze singur la internet (la YouTube, Netflix și Amazon Prime Video se poate conecta direct). Este un televizor mare, cu diagonala de 123 cm, potrivit pentru cam orice cameră obișnuită. Cu cât crește dimensiunea ecranului, cu atât mai mare trebuie să fie și camera în care este amplasat, aceasta este regula de bază, altfel obosesc ochii.

Are rezoluție 4K, de patru ori mai mare decât Full HD, ceea ce înseamnă că puteți vedea filme Blu-Ray. Dacă vreți o experiență cu adevărat fantastică alături de copii, uitați-vă la un film de animație desenat tradițional (adică manual), gen „Wolfwalkers”, la un televizor 4K. O să vedeți toate detaliile și nuanțele de culori, în toată splendoarea lor. Și nu numai filme de animație; mai sunt canalele cu documentare 4K, concertele, spectacolele online de la Opera Comică pentru Copii, aveți de unde alege o mulțime de lucruri utile și interesante la care să se uite cei mici.

Și apropo de culori: televizorul ăsta are ceva care se numește HDR 10 Pro. Practic, este cea mai avansată generație a tehnologiei HDR, care arată pe ecran o gamă mult mai mare de nuanțe de culori decât un televizor (fie el și smart) obișnuit.

Televizorul are chiar și comandă vocală, cu care puteți controla și alte dispozitive inteligente din casă, de la mașina de spălat la purificatorul de aer, centrala termică sau închiderea automată a ușilor. Chiar dacă nu aveți acum așa ceva în casă, în câțiva ani aproape sigur veți avea măcar un echipament inteligent pe care îl veți putea controla cu vocea. Practic, pentru că televizorul are cam toate tehnologiile de ultimă oră, nu riscați să fie deja depășit la anul. Cel mai probabil, îl veți folosi foarte mulți ani de acum încolo.

Voi ce vă doriți, anul ăsta, de Black Friday? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *