Shopping smart de Black Friday. Cum faci să nu golești cardul (p)

Deși în ultime vreme am redus drastic cumpărăturile și ne-am limitat la strictul necesar, ne-am trezit, deodată, că mai toate i-au rămas mici copilei. Și cum sperăm ca lucrurile să meargă mai bine și să putem merge la școală în siguranță, am zis să profităm de reducerile de Black Friday și să luăm una-alta. Avem musai nevoie de ceva de încălțat și de niște bluze.

În plus, nici nu știu când a trecut anul ăsta, dar se apropie sărbătorile. Vă dați seama că nu mai sunt nici două luni până la Crăciun!? 

Și reducerile de acum mi se par prilejul perfect de a cumpăra câte ceva pentru Moși. Adică, nu știu la alții cum e, dar noi avem lista pentru Moș Crăciun de prin iulie- august. 

Am văzut catalogul de la Smyk All For Kids, care în perioada 8-21 noiembrie are reduceri semnificative. Și chiar mi-au sărit în ochi câteva lucruri, așa că am dat o fugă în magazin. Și am găsit de toate.

Recunosc că și mie mi-au sclipit ochii la foarte multe lucruri. Și copilei la fel. Mai ales la muuulte jucării. 

Sunt însă câteva ”trucuri” care ne ajută să nu golim cardul, nici măcar când sunt reduceri mari și ni se pare că avem nevoie de de toate. Și că cine știe când mai prindem noi așa ofertă. Vi le spun un pic mai jos, după ce vă arăt din câte lucruri am avut de ales.

Evident că prima dată ne-am oprit la jucării

Si-a doua oară tot la jucării

Și încă niște jucării

Apoi la niște pisicuțe. Toate pisicuțele să vină la noi 🙂

Abia apoi la încălțăminte, ceea ce ne și trebuia cu adevărat
Si ceva rosu

Și niște bluze. Și de astea aveam nevoie

Și alte bluze. Cea albă, cu broderie, numai bună pentru școală

Chiar am găsit multe bluze drăguțe

Și geci erau, pe toate gusturile și toate culorile

”Uite, mami, ce ținută drăguță! Dar nu înțeleg de ce scrie mom dacă sunt pentru copii!”

Dar pentru că am vrut să ne limităm la ceea ce are necesar, ne-am folosit de câteva întrebări care ne ajută să decidem dacă chiar avem nevoie de acel/acele lucruri. Și anume:

  • Chiar avem nevoie de lucrul ăsta? Unde îl punem? Când îl folosim?
  • În cazul hainelor e ceva mai multă dezbatere. Vedem când ne îmbrăcăm cu ele, unde și cu ce le putem asorta.
  • Poate aștepta un pic acest lucru?
  • Ce se va întâmpla dacă nu-l cumpărăm?

Întrebările (toate sau doar unele dintre ele) ne ajută când e vorba de haine, de jucării, obiecte decorative, dar și cosmetice și alimente. Practic, le folosim mereu. 

Nu ne-a fost ușor din prima, nici acum nu e mereu. Dar, spre surprinderea mea, copila a învățat mai repede decât mine aceste reguli/întrebări. Și chiar ea este cea care ne trage de mânecă.

Un alt lucru care ne ajută să nu golim portofelul sunt obiectivele. Acele lucruri importante pentru noi. Acele lucruri care ne motivează să economisim. 

Atunci când pui pe listă obiective și dorințe și vezi exact de ce buget ai nevoie pentru ele, parcă altfel ești impulsionat să economisești. În plus, e mai ușor să stabilești prioritățile. Pentru mine, de exemplu, a fost o prioritate să am mai mult timp pentru copil, iar asta însemna că nu am disponibilitate pentru un job full-time. Iar asta a venit la pachet cu economii. 

Dar să-ți vezi clar obiectivele și prioritățile poate fi și despre ce jucării își alege copilul, despre tot felul de gadgeturi sau electrocasnice, poate fi despre o vacanță sau un curs pe care ți-l dorești mult.

Voi aveți scrisoarea pentru Moșu’ sau listă de dorințe pentru Black Friday? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *