Brioșe aperitiv
Mie îmi place foarte mult rețeta asta. De fapt îmi place felul cum se poate jongla cu ea. În primul rând se poate jongla cu ingredientele, pui ce ai prin frigider. În al doilea rând poți pune compoziția în orice formă și așa fac ”chec” aperitiv, brioșe, chiar și tort aperitiv. E și gustoasă și arată și bine. Și, desigur, simplu de făcut. Unde mai pui că așa mănâncă fii-mea orice legume îmi trece mie prin cap să pun, inclusiv spanac și broccoli.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri de făină integrală
- 1 lingură praf de copt bio, fără fosfați
- 2 ardei capia
- 4 fire de ceapă verde
- o legătură de pătrunjel
- cam 50 de grame de cașcaval
- vreo 80-100 de grame de brânză
- vreo 50 de grame de șuncă de curcan (absolut opțional, e rară la noi în casă. De data asta aveam prin frigider una pe care o găsisem mai ok, fără conservanți, coloranți și nitriți). Se poate înlocui cu ciuperci sau cu nimic.
- merg și alte ingrediente- merg măsline, merg cam orice legume.
Simplu am zis, simplu este. Se toacă toate ingredientele. Se bat ouăle 2 minute cu telul și apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Apoi se pun legumele și ce ingrediente mai vrem noi și se amestecă totul. Dacă vreți o idee mai sărat puteți adăuga saree. Sau piper. Eu prefer să nu.
Compoziția am pus-o cu o lingură în niște forme unse cu puțin unt și le-a băgat vreo 15 minute la cuptor, probabil la vreo 200 de grade. Putem face testul scobitorii.
La final le-am ornat cu puțină brânzică peste care am pus câteva bucățele de ardei. Mi se par tare drăguțe și mai ales gustoase 🙂
Din aceeași compozție se poate face și chec aperitiv și chiar tort, orice formă aveți prin casă. Eu am făcut așa – http://fricidemamici.ro/index.php/2015/10/06/checul-aperitiv-mic-dejun-gustare-sau-antreu/