luni, februarie 26, 2024
DesertMic dejun și gustăriRețete

Brioșe cu banane, fără zahăr și fără făină

Dacă nu sunteţi pentru prima dată pe blogul meu știţi cu siguranţă că îmi plac maxim preparatele super simple și rapide, așa cum sunt și brioșele astea.

Noi le-am făcut prima dată mai mult în joacă, auzisem rețeta de la o colegă, dar trebuie să vă spun ca am fost surprinsă de rezultat. Pe cât sunt de simple, pe atât sunt de gustoase. Și apoi le-am tot făcut.

Rețeta de bază este din numai trei ingrediente și este destul de gustoasă și așa. Eu însă, dacă le-am făcut de atâtea ori,am încercat de fiecare dată să mai adaug câte ceva, să văd cum e mai bun.

Nu mă mai lungesc la vorbă, am folosit așa:

  • 2 banane mari coapte bine sau 3 dacă-s mai micuțe
  • 2 ouă
  • 500 de grame de brânză ricotta

De la bananele coapte ele ies dulcegi, așa cum am zis mie mi-au plăcut așa. Bineînțeles că, dacă vreți neapărat le puteți pune un pic de zahăr sau miere.

O aromă foarte, foarte plăcută am obținut-o cu un praf de scorțișoară. Nouă ne place foarte mult scorțișoara și, la rețeta asta, mi se pare că face diferența. De asemenea, și un pic de vanilie merge de minune.

Așa cum am zis, rețeta este una cât se poate de simplă. Am pisat bananele cu furculița și le-am amestecat cu brânza apoi cu ouăle, bătute și ele puțin cu furculița. La final, am pus și praful de scorțișoară. La unele da, la altele nu. Și asta a fost tot!

before briose

briose-sophie

Le-am pus în niște forme de brioșe de silicon și le-am băgat la cuptorul încins, la foc mediu. Le-am lăsat pînă când prin o culoare ușor rumenă pe margini.

briose before

După ce s-au răcit le-am mâncat cu fructe sau gem de gutui de la bunica. Merg ca desert, ca mic dejun, ca gustare și chiar ca cină. Să aveți poftă! 🙂

 

briose after

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *