marți, decembrie 5, 2023
DesertFără coacereRețete

Înghețată de ciocolată pentru copii. Fără zahăr și fără cacao

Pentru că mogâldeața a făcut deja cunoștință cu înghețata de ciocolată din comerț, atunci când îi fac înghețată de fructe în casă (am scris aici rețetele pentru ea) , o văd parțial nemulțumită, vrea și ea înghețată cu ciocolată. Păi dacă vrea, îi fac. Mi-e groază când citesc eticheta înghețatei de la magazin.

Așadar, am făcut o înghețată absolut simplă, super-rapidă, cu siguranță sănătoasă, fără zahăr și fără cacao. Unde mai pui că e chiar delicioasă.

Am folosit (pentru 11 înghețate)

  • 2 avocado
  • 1 banană
  • 2 linguri de miere (depinde cât de dulce o vreți, mie mi s-a părut destul de)- dacă renunțăm la miere, rețeta poate fi făcută pentru pitici de la 8 luni.
  • 2 linguri de karob sau pudră de roșcove- un înlocuitor sănătos pentru cacao și ceva mai ieftin. Dar dacă nu aveți sau vreți să folosiți cacao, o puteți folosi
  • 2 iaurturi grecești cu 10% grăsime- 240 de grame
  • 2 linguri de fulgi de ciocolată albă- e absolut opțional. Le-am pus mai mult din motive estetice, pentru că eram convinsă că Sophie va fi foarte încântată

inghetata_before

Cum spuneam, e foarte simplu de făcut. Mai mult îmi ia să scriu rețeta decât să fac înghețata.

Miezul de avocado și de la banană împreună cu mierea, karobul și iaurtul le-am pus în blender până s-au făcut o pastă omogenă.

Apoi am pus pe fundul formelor câțiva fulgi și am turnat în ele compoziția. Înainte să introduc bețele am mai pus câțiva fulgi.

Bețele le-a înfipt Sophie, ar fi fost în stare să o mănânce așa. Dar s-a mulțumit cu linsul blenderului.

Soph

Și asta a fost tot. Le-am băgat la congelator până a doua zi de dimineață. Când s-a trezit, cu noaptea în cap, desigur, Sophie a fost direct cu gândul la ea. Așa că la mic dejun a mâncat înghețată. Nu avea însă nimic înghețata în ea astfel încât să nu fie o opțiune sănătoasă și pentru mic dejun.

ice_cream

Ah, să nu uit. Ca să le scoateți mai ușor din formă treceți forma pe sub un jet de apă caldă 10-20 de secunde.

2 comentarii la „Înghețată de ciocolată pentru copii. Fără zahăr și fără cacao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *