marți, decembrie 5, 2023
DesertRețeteSlider

Orez cu lapte. Delicios de aromat

Banalul orez cu lapte e vedetă la noi în casă. Sophie îl adoră, așa că am început să umblu la rețetă pentru a mai varia gusturile și aromele. V-am povestit că i-am făcut și tort din el, așa tare îi place – Tort de mere cu blat de orez cu lapte.

Și pentru că de data asta aveam și eu chef de ceva parfumat și delicios, am zis să încerc mai multe mirodenii când fac orezul cu lapte. Și bine am făcut.

Am folosit și scorțișoară, și cuișoare, și anason și puțină nucșoară.

Eu prefer să nu pun zahăr în orezul cu lapte. Și așa sunt o mulțime de produse cu zahăr pe care le mănâncă Sophie, atunci când gătesc eu în casă, prefer să-l înlocuiesc ori cu mere, ori cu sirop de agave. De data asta cu miere.

Am pus o cană de orez bine spălat la fiert, în aproximativ două căni de apă (poate o idee mai puțin). Eu așa îl fac, Sophie vrea ca orezul să fie foarte, foarte bine fiert, asta e varianta care mie mi s-a părut cea mai ok. Amestec din când în când, ca să nu se lipească. Apoi, când este aproape fiert și orezul a absorbit apa, torn laptele. Atât cât să acopere orezul + încă vreo degete deasupra. După ce am turn laptele, am pus în el un baton de scorțișoară, vreo 4, 5 cuișoare, o steluță de anason. Pentru că iubesc mirodeniile astea, am și varianta măcinată în casă, dar nu o folosesc la orez cu lapte din două motive: Sophie nu mănâncă orezul cu lapte dacă nu e perfect alb și, pentru că eu pun destul de multe mirodenii, mi se pare că acelea măcinate schimbă un pic consisntența orezului cu lapte.

După ce am pus laptele l-am lăsat să fiarbă din nou până când orezul era bine, bine fiert, amestecând din când în când. Ca să fiui sigură că nu dau laptele în foc, fac mereu orezul într-o oliciă mai înaltă, ca să nu stau numai lângă aragaz.

Când a fost gata, l-am lăsat să se răcească preț de câteva minute și apoi am pus vreo 4 linguri de miere. Un deliciu! Câte o farfurie pentru fiecare. Și apoi încă una 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *