marți, februarie 27, 2024
DesertFără coacereRețete

Rețetă rapidă: Bomboane tip Raffaello fără coacere și fără zahăr

Am făcut bomboane asemănătoare cu cele Raffaello și în varianta raw-vegan (am scris aici), dar astea îmi plac cu mult mai mult. Este o rețetă super simplă și rapidă.

Inițial am decis să fac bomboanele astea pentru că aveam lapte praf în casă. Îmi rugasem minunatul de soț să-i cumpere lapte Mogâldeței, numai că în loc să cumpere lapte pentru 2 ani plus, el a cumpărat lapte numărul 2, care era pentru bebeluși de la 6 luni. A luat și două cutii, așa că, teoretic, aș fi avut suficient pentru niște bomboane și ceva ciocolată de casă.

Am căuat însă rețeta asta de bomboane că tot auzisem despre ea, dar nu știam cum se fac, și am citit că laptele praf formulă nu este bun pentru prepararea dulciurilor. Nu am găsit însă vreo explicație pentru asta. Chiar sunt curioasă. Voi ați folosit vreodată lapte praf formulă pentru dulciuri?

Dar cum eram hotărâtă să fac bomboanele astea, am cumpărat lapte praf normal. E o rețetă foarte simplă și eu am preferat să pun miere în loc de zahăr.

Am folosit așa:

  • 400 de grame de lapte praf (pudră, nu preparat)
  • 3 linguri mari de miere
  • 200 de grame nucă de cocos
  • 2/3 dintr-un pachet de unt
  • nuci pecan (de-astea aveam în casă. Se pot pune migdale , nuci normale sau orice doriți).
  • 1 lingură de smântână

Am băgat în blender laptele praf, mierea, untul, smântâna și 100 de grame de nucă de cocos. Dacă vi se pare prea moale puteți să băgați puțin compoziția la frigider, se va mai întări. Nu lăsați prea mult că apoi se întărește așa mult încât nu le mai puteți modela.

Am modelat compoziție în jurul nucii, apoi am tăvălit bomboanele prin cocos. Și asta a fost tot. Ca să se întărească bine le-am mai lăsat vreo oră la frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *