Rețetă rapidă: Creveți cu avocado

Mie îmi plac foarte mult creveții și în general fructele de mare și peștele. Am crescut pe malul mării și se pare că asta își spune cuvântul. Așa că azi ne-am răsfățat cu creveți. Musai făcuți pe fugă 🙂

În mod normal, creveții pot fi introduși după vârsta de un an, dar deși nu am fost exagerată în privința introducerii alimentelor, de creveți mi-a fost mai teamă. Dacă pește i-am dat Mogâldeței de foarte mică, de creveți m-am cam ferit și i-am dat prima dată la aproape doi ani.

Creveții sunt o sursă de vitamina A, de vitamine din grupul B-urilor, vitamina E, fier, magneziu, omega 3 și multe altele pe care nu le rețin. Cert e că sunt sănătoși și gustoși.  Mie îmi plac foarte mult și cu orez și legume, dar de data asta am făcut pe fugă și am preferat să pun alături de ei niște avocado. Că doar v-am zis deja de nu știu câte ori că am devenit mari fani avocado și sunt tare încântată atunci când mai descopăr vreo rețetă nouă sau când mai am inspirație să prepar ceva cu avocado.

Bun, deci am avut chef de creveți și am avut foarte puțin timp la dispoziție. El mi-a cumpărat creveții, dar nimic altceva în afară de ei, așa că m-am descurcat cu ce aveam deja în casă. Am folosit:

  • vreo 400 de grame de creveți (cam 20 de creveți)
  • 1 avocado și jumătate (cealaltă jumătate i-o pregătisem mai devreme Mogâldeței cu fructe)
  • 3 roșii potrivite ca mărime
  • 2 fire micuțe de ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel
  • 3 linguri de unt + 3 linguri de apă
  • sare
  • 1 lămâie
  •  2 linguri de pahar de vin alb sec (opțional)

Am pus într-o tigaie untul și apa (bineînțeles că se poate renunța la apă, dar am prferat să nu-i păjesc în unt ci să-i înăbuș), apoi am adăugat doi căței de usturoi tocați mărunt. Peste ei am adăugat creveții spălați. Știu că multă lume preferă să-i curețe înainte de a-i găti, eu îi prefer așa nedecorticați, mai ales că Mogâldeața mea e tare încântată de felul cum arată și când îi vede în magazin îmi spune că vrea și ea ”evetii”. După ce am adăugat creveții, pun și puțină sare, zeama de la jumătate de lămâie și vinul, apoi pun capacul. La gătit alcoolul și sulfiți din vin se evaporă, mai rămâne doar gustul.

În cele aproximativ 5 minute cât se fac creveții, mă ocup de avocado. Fac un soi de guacamole, dar de data asta musai cu usturoi și cu mai mult suc de lămâie. Scot miezul de la avocado cu o lingură, toc roșiile, ceapa, celălalt cățel de usturoi și pătrunjelul. Peste avocado pun sucul de la jumătate de lămâie și miezul îl pisez cu furculița. Apoi adaug celelalte ingrediente tocate și puțină sare și amestec. Asta este tot.  În timpul ăsta am mai întors creveții o dată. După aproximativ 5-6 minute (timp total) sunt gata. E ușor să-ți dai seama când sunt gata, au un roz frumos. Și asta este tot. Dacă mai este cazul, mai adaug puțin suc de lămâie peste tot, după ce îi așez pe farfurie. Aș mânca zilnic cred.

avocado_creveti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *