Tiramisu cu fructe, și pentru copii. Gata în 15 minute | VIDEO

Eu iubesc tiramisu. Cel original, nu neapărat tiramisu cu fructe. Însă Mogâldeței nu i-aș fi dat în niciun caz alcool, și nici cafea. Iar bărbatului  nu-i place cafeaua. Da, există și oamenii care nu suportă cafeaua. El este una dintre ele. Nu suportă nici măcar mirosul, iar eu iubesc cafeaua mai ales pentru miros.

Bun, deci voiam tiramisu, dar fără cafea și fără alcool. Și fără ouă crude. Nici de cacao nu aș fi abuzat. Practic voiam un tiramisu care să nu fie tocmai tiramisu. Și am dat peste un video pe Youtube care prezenta exact rețeta de care aveam eu nevoie: tiramisu cu fructe. Un tiramisu, care nu era tiramisu, ci tort cu fructe și mascarpone.

Perfect, mi-am zis. Are pișcoturi, are mascarpone, deci mie îmi va plăcea, are fructe roșii, deci îi va plăcea Mogâldeței. Iar pentru El orice dulce care nu are cafea e tocmai bun. Rezolvat!

Înainte să înșir ingredientele pentru rețeta asta, vreau să vă spun că e o rețetă ce se poate adapta. Eu am mai făcut-o și în funcție de ce aveam prin casă. Adică în loc de smântână dulce pentru frișcă am pus și smântână normală. Am făcut și numai cu mascarpone și-un vârf mic de linguriță de sare.  Am schimbat și fructele, am făcut numai cu căpșune, am pus în loc de zmeură și vișine sau afine. Deci putem jongla cu ingredientele după pofta inimii, nouă ne-a plăcut în toate variantele.

Tiramisu cu fructe, ingredinte. Am folosit așa:

  • 500 de g căpșune
  • 500 de g de zmeură (sunt foarte bune proaspete, dar merge făcut și cu fructe congelate)
  • 500 de grame de mascarpone
  • 200 de g smântână dulce pentru frișcă
  • 2 linguri de smântână normală
  • vreo 30 de pișcoturi
  • 1 baton de vanilie (eu îl prefer în locul esenței, dar se poate pune și esență)
  • 1 portocală mare
  • 4 linguri de zahăr brun pudră sau miere (aici cantitatea depinde de gusturi, eu sunt zgârcită cu zahărul)

Tirsamisu cu fructe: mod de preparare:

Fructele le-am pus într-un castron, iar peste ele am adaugat zeama de la portocală și o lingură de zahăr (sau miere). Am amestecat ușor să nu le zdrobesc. Și le-am lăsat așa până am preparat restul.

Peste mascarpone am pus zahărul (celelalte trei linguri) și ambele feluri de smântână. În rețeta video spunea că se pune un praf de sare, eu am preferat două linguri de smântână normală care este puțin sărată. Le-am amestecat bine până am obținut o pastă omogenă. O puteți gusta și vă veți da seama dacă mai vreți sau nu zahăr, ținând cont de faptul că fructele sunt ușor acrișoare. V-am zis, eu optez pentru mai puțin zahăr decât ar fi poate cazul.

Apoi, într-o formă de tort (dar se pot pune și pe un platou normal cu puțină grijă), pe care eu nu am tapetat-o cu hârtie așa cum arată în video, pentru că nu am văzut rostul, am pus pișcoturile. Le-am rupt bucăți și am pus primul strat de pișcoturi. Apoi am pus un strat de fructe luate din castron cu tot cu siropul pe care s-a strâns, așa se însiropează și pișcoturile. Căpșunele care erau mai mari le-am rupt în două ca să se așeze mai bine.  Apoi, un strat din crema de mascarpone, iarăși un strat de pișcoturi, iarăși fructe, iarăși mascarpone. La final am pus deasupra câteva fructe, peste care eu am presărat o linguriță de nucă de cocos. Doar de dragul aspectului. Asta este tot. Foarte simplu de făcut și delicios.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *