Fanteziile mamelor în pat

Am mai povestit despre fanteziile mele de după ce am devenit mamă și cele mai multe dintre voi ați fost de acord cu mine. Acum am deja cinci ani de când visez să dorm. Să dorm bine! Să dorm mult! Sau măcar să dorm suficient cât să nu-mi deschid ochii cu cleștele. Să nu fiu nevoită să mă târăsc din pat și să merg la baie cu un ochi închis și unul semi deschis.

Bineînțeles că toată lumea are nevoie de somn, dar eu am convingerea că mamele au cel mai mult și mai mult nevoie să se odihnească. Și cred că mai toate mamele ar fi extrem de recunoscătoare dacă ar găsi o formulă magică prin care să reușească în vreun fel să comprime orele de somn. Să doarmă cât mai puțin și să se odihnească cât mai mult.

După o zi la job și după alte ore de stat la joacă cu copilul, de gestionat crize de furie, de făcut mâncare, de spălat, de aranajat, de făcut alte o mie de lucruri, în momentul în care ajunge în pat, mama mai are o singură fantezie. Să doarmă fără să fie deranjată. Să pună capul jos, să se întindă, să-și relaxeze oasele și mușchii care au ridicat copilul de o sută de ori și să se afunde într-un somn adânc și odihnitooor! Cel mai odihnitooor!

Și nu, asta cu odihna nu e vreun moft. Am făcut atât de multe prostii din cauza oboselii, de mi-e și rușine să le menționez pe toate aici. Nu de alta, dar pare că am un singur neuron care este în haos și nu mai există un altul cu care să facă și el sinapse. Am plecat în bluză de pijama de-acasă, mi-am aruncat telefonul la gunoi, am pus cheile în frigider și lista poate continua. Și am convingerea că nu-s singura care a făcut astfel de nebunii din cauza oboselii, știu multe alte mame în aceeași situație.

Și pentru că am aceste veșnice fantezii cu somnul, caut tot timpul soluții care să mă ajute să dorm cât mai bine în condițiile date. Și printre altele, în cazul meu, condițiile astea implică și dormitul pe colțarul din sufragerie. Pentru că locuim într-un apartament cu două camere, din care una este a copilei.

E drept că pe vremea când eram însărcinată am căutat un colțar confortabil, dar de atunci și până acum au trecut mai bine de cinci ani și a suferit multe modificări (a se citi sărituri) și nu mai este nici pe departe așa bun de somn. Așa că soluția cea mai la îndemână pentru noi a fost un topper. Recunosc că nu de foarte mult timp știu că există conceptul de topper, dar când l-am descoperit mi s-a părut o invenție absolut genială. Să dormi pe o canapea și să te simți ca într-un pat cu cea mai confortabilă saltea, e vis. Unde mai pui că, față de o saltea, este cu mult mai subțire și infinit mai ușor de depozitat. Strâns bine poate încăpea liniștit în spațiul de depozitare al unei canapele sau al unui colțar.

(p)Mi-a plăcut mult ideea acestui topper Hero, căci da, lăsând modestia deoparte sunt multe zielele în care și eu mă minunez de câte lucruri pot face. Sunt zile în care mă simt un pic erou și nopți în care cred că motto-ul ”Sleep like a hero” este fix pentru mine.

20180610_205050_HDR

Hero Topper este un produs destinat utilizării pe suprafețele incomode de dormit – canapele, podele- pentru activități în aer liber (camping, călătorii cu rulota, picnicuri etc.) sau chiar și pentru activităti fizice făcute acasă.

Noi l-am testat pentru colțar, pentru jucat pe el (mi-ar plăcea să spun că am făcut gimnastică, dar veți vedea în video că de fapt e mai mult joacă), dar și pentru dormit pe jos, fie din proprie inițiativă, fie că am fost nevoiți din motive de toane ale copilului sau pentru că am avut musafiri.

20180610_195602

Și vă zic fix acum despre topper-ul ăsta, pentru că acum îl puteți găsi cu 50% reducere. În caz că vă tentează, aruncați un ochi aici – https://goo.gl/g81PtN

În rest, ce pot să vă urez? Somn ușor și cât mai odihnitor! Așa să ne-ajute sfântul mamelor epuizate 🙂


Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *