marți, februarie 27, 2024
AperitiveMic dejun și gustăriRețete

Frigărui caprese. Gata cât ai zice… delicios

Mie îmi place maxim ideea de frigărui. Cu orice. Arată bine în primul rând și sunt o mulțime de variante la îndemână. Eu apelez la ele când vreau un aperitiv super rapid și de efect. Și cum salata caprese este una dintre preferatele mele, de ce să nu o pun și pe ea pe o frigăruie. (Așa cum ați văzut deja, și somonul l-am făcut frigăruie)

Și cum acum, după sărbători pline de cârnați și sarmale și kilograme în plus, nu-mi mai arde de mâncăruri grele, niște frigărui caprese sunt numai bune. Oricum , așa cum v-am spus vreau să revin la un stil sănătos de viață, să renunț la cel haotic pentru că este clar că îmi face mai rău decât mă așteptam. Deh, vârsta începe să-și spună cuvântul. După 30 de ani parcă se simt mult mai puternic excesele.

Așadar, niște frigărui caprese mi s-au părut numai bune. Ușor de făcut, drăguțe ca aspect, ușor de mâncat. Și unde mai pui că sunt și delicioase. Din păcate nu am mai avut busuioc verde și el este tot farmecul caprese. Dar și cel uscat are aroma lui, chiar dacă nu la fel de puternică. Mogâldeței îi plac maxim, așa că sunt perfecte. Ei îi pun pe scobitoare de plastic  (mai boantă) roșiile tăiate în jumate și bucățele de mozzarella mai mici. Mi-e prea teamă de bățul de la frigăruie, așa că varinata ”figuie mică” e numai bună.

Am folosit așa:

  • 18 roși cherry
  • vreo 300 de grame de mozzarella (cea biluțe arată mult mai bine pe frigărui, dar eu de-asta am avut acum în casă)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • busuioc – ideal este să-l folosim pe cel proaspăt pentru că el dă adevărata savoare, dar am folosit ce aveam, adică uscat.
  • sare

După cum v-ați dat seama, e foarte simplu. Am tăiat cubulețe mozzarella și am înfipt-o pe frigăruie, altrenativ cu câte o roșie. Într-un bol mic am amestecat busuiocul cu uleiul de măsline și sarea și am turnat sosul ăsta peste frigărui. Asta este tot. Și am mâncat cu mare poftă 🙂

One thought on “Frigărui caprese. Gata cât ai zice… delicios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *