marți, decembrie 5, 2023
AperitiveMic dejun și gustăriRețete

Ouă umplute cu pastă de avocado și maioneză din avocado

Avocado este un fruct cu foarte multe proprietăți nutritive, dar eu una am început să-l introduc în alimentația noastră abia după ce am devenit mamă, când am devenit mult mai atentă la ce mâncăm. Prima rețetă pe care am făcut cu avocado a fost guacamole (am scris aici despre ea) și m-a cucerit iremediabil :).

Apoi, tot citind despre cât de bun și minunat este avocado, am mai încercat și alte rețete. Pasta de avocado mi se pare minunată și poate fi folosită în nenumărate combinații. Se pot face ouă umplute cu pastă de avocado, avocado umplut cu pastă de avocado și poate fi folosită chiar pe post de maioneză din avocado (eu una nu am mai făcut sala de boeuf la fel după ce am avut copil- oul crud mi se pare prea periculos).

Avocado este un fruct ce poate fi introdus în alimentația bebelușului încă de la șase luni.

Oul- eu personal am introdus gălbenușul de ou la 7 luni (pentru că la sfatul pediatrului am început diversificarea un pic mai devreme, pe la cinci luni jumate), dar potrivit recomadărilor medicilor, este bine să fie introdus pe la 8 luni. Albușul în schimb, abia după vârsta de un an.

Pediatra mi-a recomandat următoarele în privința oului (gălbenuș): să se introducă treptat – un sfert, apoi jumate, apoi unul întreg- și să nu fie mai proaspăt de două zile de la ouat și nici mai vechi de 7-8 zile. Eu am avut norocul să am ouă de țară despre care știam exact când sunt ouate. Din magazin însă e mai greu. Dar ținând cont de faptul că ouăle au termen de 28 de zile, putem afla când a fost ouat scăzând 28 din data de exprirare. Complicată treabă cu ouăle astea, știu! Dar au o muuuulțime de nutrienți.

La fel ca în cazul gălbenușului de ou, și iaurtul este recomandat a fi introdus în procesul de diversificare la vârsta de 8 luni, însă eu i l-am dat o idee mai devreme.

Bun, să revenim la rețetă, nu? Ajunge cu bătutul câmpilor. Chiar mi-a spus o prietenă de curând: ”Scrii precum vorbești. Prea mult!” Deeeeci, am folosit:

  • 1 și jumătate avocado
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • 2-3 ouă (în principiu un gălbenuș la jumătate de avocado, dar nu e bătut în cuie)
  • 1 iaurt -140 grame
  • foarte puțină sare (după vârsta de un an)

avocado

Se fierb ouăle tare, apoi se mixează gălbenușurile cu avocado stropit cu câteva picături de lămâie și iaurtul. Sare dacă este cazul. Și asta este tot. Rapid, nu? Doar v-am zis că sunt obsedată de rețete rapide :))

Cum spuneam, cu pasta de avocado se pot face multe, în funcție de vârsta copilului și necesități : ouă umplute, avocado umplut, chiar și roșii umplute (se scobesc de miez și se adaugă pasta) sau poate fi folosită pe post de maioneză.

Maioneză din avocado

În cazul în care vrem să folosim avocado pentru maioneză există mai multe variante, pe lângă cea de mai sus:

  • miezul de la un avocado cu 2 gălbenușuri de ou, puțină zeamă de lămâie (după gust) și sare (după gust) – la care se poate adăuga 1 lingură ulei de măsline (sau de care vreți, dacă vreți)
  • un avocado cu două lingurițe de muștar și  zeamă de lămâie, sare și 1 lingură ulei de măsline- variantă de post
  • avocado, 2 linguri de smântână, lămâie, sare- varianta asta este foarte potrivită atunci când vrem maioneză cu usturoi

Și cum mie mi-a luat ceva timp să învăț cum se alege avocado, uite încă un video despre asta: dacă atunci când îi rupem codița este verde înseamnă că e necopt, dacă este maro e prea copt, dacă este gălbui e perfect. Luați de vedeți, e foarte simplu 🙂

 

Eu sunt Alina și îți mulțumesc că ai venit pe blogul meu.  Dacă ți-a plăcut aici și vrei să fii la curent cu ceea ce scriu, te rog să dai un like paginii de Facebook a blogului aici sau să te abonezi prin e-mail. Te mai aștept. Cu bine! 🙂

3 comentarii la „Ouă umplute cu pastă de avocado și maioneză din avocado

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *